Evenemang Junsele 2021

Tänk på att hålla koll på arrangörens hemsidor, många arrangemang blir inställda pga covid-19

Juni

Söndag 20 juni

INSTÄLLT av arrangören! Rabarberfestival på Kvarnå Trädgård kl 11,00-14,00

 

Juli

Måndag 12 juli

Vandring kyrkvägen- Kl 10,00 vandring kyrkvägen från Kläppsjö till Eden med ledare, 1,2 mil och underhållning vid Regnsjön av Andreas N. 

OBS! Kostar 50 kr inkl. fika på halva vägen vid Regnsjön, ca 6 km. betalas med swisch till 0706205776. Samling vid skylten längst bort i byn i Kläppsjö. Denna vandring är ganska krävande så tänk på att ta med vatten och ha bra skor att gå i. Byalagsforum bjuder på underhållning av trubaduren Andreas Nilsson vid vindskyddet i Regnsjön. Vid Regnsjön så kan den som vill avbryta och vi fixar skjuts till bilen. Alternativt kan man ansluta där och gå enbart sträckan Regnsjön - Eden. Vandringsledare Martin Bergström/Arne Lundgren. Vi hämtar bilarna i Kläppsjö och kör dem till Regnsjön eller Eden vilket ni vill beroende på hur långt ni vill gå. Tänk på att samåka till Kläppsjö. OBS! Om du ansluter vid Regnsjön och vill ha fika så måste du anmäla dig till Annika Falkensson på 0706205776

mer info

 

Måndag 12 juli -Söndag 18 juli

Vandra för Barndiabetes under vecka 28. 

Vandra för barndiabetes med Lions
Lös ett startkort för 20:- på Gunilla Kiosk & Spel
Swisch -betalning 070-654 19 01

Stöd oss i kampen för barndiabetes Allt går oavkortat till Barndiabetesfonden som stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn o ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg o genombrott. Under hela vecka 28, Återvändarveckan, kan du gå vår utbildande Tipspromenad "Diabeteslunken" som går genom Junsele samhälle. Med ditt deltagande stöttar du Lions och är samtidigt med på en utlottning av 5 st priser. Startkort med karta köps och lämnas åter på Gunillas kiosk o spel senast söndag 18/7.Utlottning av priser sker under vecka 29. Kontaktpersoner är Christer Lindgren 070-3947944 och Stig Palmen 070-3404526

Mer info

 

Tisdag 13 juli

PartykvällCorner för oss som inte fattat att marknan var inställd....med musik och överraskningar.
?? underhåller. 
Marknadsmusik för alla som inte vill att marknaden är inställd.
Med respekt och avstånd till varandra 
 
 
Onsdag 14 juli
 
 
Folkets Hus Forum har fikaservering och aktiviteter i Forumparken,
Kom till Forumparken för en fin stund med diverse aktiviteter bl.a utdelning av smycken till år 2020 års nyfödda. Aktiviteter pågår från kl.11.00-15.00
Istället för nationaldagsfirande så gör vi detta - och det är flaggdag denna dag också - så hissa flaggan!
Mer detaljerad info kommer senare
Fikaförsäljning. Folkets Hus Forum hälsar alla Välkomna!
 
 
 
Grillafton på Galaxen. Mat & Flottur: ? kr/pers. Flotten går från Båthamnen kl.16.00.Endast förbokningar.
Ring Corner 0621-10430 för info och pris
 
 
Spelkväll på Kvarnå Trägård. Varje onsdag under juli och augusti bjuder vi in till trevlig spelkväll på trädgården! Inne i caféet satsar vi på ett brett sortiment av endast lokal öl och en enklare meny.
Ute på vårt nya aktivitetsfält finns diverse trädgårdsspel så som kubb och fotbollskrocket m.m. Ingen förbokning krävs men väl på trädgården finns spelscheman där man kan boka in sina spel för att sedan i lugn och ro kunna slå sig ner i caféet och i väntan på speltiden.
Självklart är fotbollsgolfen även den öppen!
Serveringen av mat och alkohol öppnar 18.00 men trädgården är öppen även under dagen! 
 
 
Torsdag 15 juli
 
Favorit i repris - Operadöden, en komisk föreställning med Ida Persson och Robert Råberg

 

Operadöden är en komisk föreställning som tar dig med bakom kulisserna på den klassiska musiken och dess alla traditioner, manér, egenheter och underligheter.
Håller operan som konstform verkligen på att dö ut? Hur fungerar egentligen samspelet mellan en sångare och en pianist? Hur lätt är det att hänga med i handlingen i en opera och kan man sjunga Toreadorarian även fast man är sopran?
Under drygt en timma bjuder Ida Persson och Robert Råberg på kända operaarior och romanser, höga soprantoner, pianistisk fingerfärdighet och slagfärdiga kommentarer och analyser av den klassiska världen och dess fantastiska musik; allt med en stor portion humor och en gnutta dramatik.
____________________________________________
Arrangör: Junsele församling

 

OBS! Konserten genomförs inom ramen för corona-restriktionerna! Begränsat antal platser till 50 pers.
- förbokning kan göras genom att skicka PM till Ida på facebook eller maila på: persson.id@gmail.com. 
 
 
Fredag 16 juli
 

 

Afterwork med underhållning. Corner kl 16.00

Berättarkväll med Göran StenmarkHembygdsgården där han berättar om skrömt och skrönor från Junsele. kl.19.00. Inträde 100 kr inkl.fika  

 

Lördag 17 juli 

Skaldjursbuffé på Galaxen. Mat & Flottur: ? kr/pers.Flotten går från båthamn kl.16.00, fler avgångar 
Endast förbokningar. Ring Corner 0621-10430 för info och pris.

 

Musikcafé med Kent & Marie på Hembygdsgården kl.18.00. Inträde 50 kr Hembygdsföreningen säljer fika. Lotteriförsäljning. Välkomna! 
 
 
Söndag 18 juli  
 

LIONS LOPPIS I ÖSTANBÄCK TIMMERHUS VITA PLÅTFÖRRÅD (Gärdesvägen 45)- Loppisdag på ett donerat bohag.Loppisdag på ett donerat bohag med fina gamla möbler, linne, porslin, lampor, husgeråd mm.Varmkorv och Kaffeservering.

 

Augusti

September

Oktober

November

December